Wie ben ik?

Als kinder- en revalidatiearts werkte ik jarenlang met kinderen, tieners en jongvolwassenen met een fysieke beperking, neurologische of andere lichamelijke ziekten. Velen van hen hadden het moeilijk om deel uit te maken van de maatschappij, en worstelden (onder andere hierdoor) met zichzelf.

Vanuit mijn persoonlijke levenservaring begrijp ik dat mensen als één geheel moeten gezien worden. Ik merkte dat ook mijn patiënten er baat bij hadden wanneer ook de niet- lichamelijke (psychosociale) aspecten van hun problemen mee werden bekeken tijdens de behandeling.

Ik ging daarover in dialoog met mijn patiënten en (afhankelijk van hun leeftijd) vaak ook met hun ouders. Om mij hierop nog beter te kunnen toeleggen, startte ik in 2019 met de opleidingen psychotherapie en kindertherapie.

Als psychotherapeut zal ik samen met mijn cliënten op een holistische manier – lichaam en geest zijn één – op zoek gaan naar een antwoord op hun vragen. Ik bied geen kant en klare oplossing, maar begeleid hen naar het ontdekken van de oplossing in henzelf. Wanneer ik met kinderen werk, betrek ik hun ouders hier nauw bij.

Ik volg zeer regelmatig intervisies en supervisies om de kwaliteit van mijn werk als psychotherapeut en kindertherapeut te waarborgen. Ik ben lid van de Orde der Artsen en van de Vlaamse en Belgische Vereniging voor Kinderartsen.

Mijn (relevante) opleidingen

Ik studeerde af als arts aan de KU Leuven in 2000 en volgde daarna specialisatie tot kinderarts en revalidatiearts

Sinds 2019 volg ik een 4-jarige opleiding psychotherapie in de Interactionele Vormgeving aan de Educatieve Academie Antwerpen (momenteel in het 3 de jaar)

Kindertherapie (2020), specialisatie kindertherapie i.o, familieopstellingen (2021) (Educatieve Academie Antwerpen)

Mindfulness, mindfulness en communicatie (Edel Maex)

Creatieve werkvormen in individuele therapie (Educatieve Academie Antwerpen)

Werken met de duplomethodiek (Leren Over Leven vzw)

Lichaamsgericht traumawerk met kinderen - Maggie Kline

Nieuw Samengestelde gezinnen - Cindy Schepers

Doelgroep

Ik werk met kinderen (vanaf 6 jaar) tot jongvolwassenen (25 jaar). De thema’s rouw en verlies en leven met een beperking liggen mij nauw aan het hart, maar ook cliënten zonder beperking en met andere vragen en problemen kunnen bij mij terecht.

Contactgegevens

0497/318.416
martinedegetijden.be